pondělí 29. dubna 2024

DOPIS PRO MLADŠÍ JÁ

Ahoj, mé 15leté já,

ráda bych ti napsala dopis. Slova, která jsi možná potřebovala slyšet, když ti bylo nejhůř, tápala jsi a nebo i když ti bylo nejlíp a bezstarostně sis užívala. To tvoje rozhodnutí můžou za to, kde jsme dnes. A i když to tak někdy nevypadalo, jsem ti vděčná za to, jak jsi náš život žila a za to, co jsi udělala i neudělala.

Já vím, že věříš, že ti tvoje první láska vydrží na věky. A prosím, věř tomu i dál. Je to ten nejkrásnější pocit na světě, cítit se spolu nedotknutelní. Nenech si pobláznit hlavu koketováním v práci - nestojí to za to. Protože potom přijde někdo, kdo otevře tvoje srdce, který už nějakou dobu trpělo a naučí tě milovat trochu jinak. Prožiješ bláznivou zamilovanost, smíšenou s rozchodovou bolestí. A zpětně zjistíš, že i když jsi ztratila někoho, koho jsi moc milovala, čas zahojí všechny rány a po nějaké době se přestaneš trápit.

Vím, že si myslíš, že ti matika jde. Jen se tomu musíš víc věnovat, ne radši koukat na seriály a chodit do města. Protože pak zjistíš, že neumíš spočítat ani integrál a zkoušku z Matiky nemáš šanci zvládnout. A to nemluvím o nástrahách Statistiky. 
Ale všechno zlý je k něčemu dobrý. Díky tomu, že budeš mít fůru času, si najdeš super brigádu. Takovou, kterou začneš fakt milovat a ze které stane tvoje radost.

Jedním z prvních velkých kroků, které tě čekají, je samostatné bydlení. A vím, jak moc se na něj těšíš a věř, že to budou dvoje nejlepší 2 roky, kdy si zařídíš vše podle sebe, budeš si užívat vaření i úklid a budeš hýřit spokojeností. Užívej si to, jak můžeš být nezávislá, věnuj se dál cvičení a procházkám, které tě baví. A těš se na ještě větší město, ve kterém se snaž užívat života na maximum, choď na párty a akce, antikvariátní trhy a prostě všude, kam tě to jen trochu táhne.

Vím, že si myslíš, že láska, kterou prožíváš teď je to nejsilnější pouto na světě. A věř nebo ne, budeš to prožívat ještě jednou, i když už s trochu reálnějším pohledem. Pořád si budeš myslet, že partner je to nejdůležitější co máš. 
Dokud neporodíš malou verzi vás dvou, která dodá tvýmu životu naprosto jiný rozměr. Já vím, že nemáš ráda děti. Ale to svoje budeš milovat víc než celý zbytek světa. Budeš si s ním užívat každý další den a bude to fakt skvělý. I když s sebou mateřství ponese mnoho problémů ve vztahu, nevzdávej to a mysli na to, jak perfektního chlapa sis vzala a co pro vás tři neustále dělá a jak moc se snaží splnit váš společný sen.

Je mi jasný, že si myslíš, že jsi debil, když přemýšlíš nad Š. i přesto, že máš právě fajn vztah. Se Š. to bude ještě komplikovanější, vlastně se odehraje jeden z milionu scénářů, které sis ve své hlavě vybudovala. 
Tvoje hlava je celkově pořád stejně nahovno ve tvoření scénářů. Nepotěším tě, děláš to doteď, i když máš super vztah, stejně je tu člověk, ke kterému tě táhne čistě zvědavost a chtíč. Nicméně jsi teď dospělý jedinec a máš rozum, takže víš, že tyhle fantazie jsou opravdu jen ve tvé hlavě a jsi šťastná s tím, jak to máš doma. 

Táhne ti na 30... a těch drarry a gay povídek ses stejně nepustila. Co už s tebou :D

Díky za všechna tvoje rozhodnutí, i když některá vedla do slepé uličky a jiná s sebou přinesla zlomené srdce, výčitky a trápení. Díky tomu, jaká teď jsi a budeš je tvé budoucí já šťastné.

Al.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář a doufám, že není poslední :)